Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zmieszana potrawa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 6 szt
papryka czerwona 0,5 szt
fasola czerwona z puszki 5 dag
jajko 1 szt
natka pietruszki 1 łyzeczka
tymianek do smaku
ser żółty 3 plastry
przyprawy do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Zmieszana potrawa

Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy i studzimy, następnie kroimy w plasterki i podsmażamy na oleju. Posypujemy je tymiankiem. Paprykę kroimy w kostkę i podsmażamy w osobnym naczyniu, aby zmiękły. Do podsmażonych ziemniaków wlewamy roztrzepane jajko –mieszamy. Na potrawie układamy ser żółty, dajemy paprykę, natkę pietruszki i fasolkę podpiekamy , gdy ser się będzie rozpuszczał ściągamy z ognia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AZgotuj 24.01.2017 13:56
ciekawa nazwa a danie pyszne:)
iskierka.ag 24.01.2017 12:06
Fajny sposób na ziemniaczki :)
MarysiaB 24.01.2017 11:27
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak