Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

złoty kwiat mięsny

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 4 szt
sól 1/2 łyżeczki
papryka czerwona 4 szt
cebula dymka ze szczypiorkiem 3 szt
olej 5 łyżek
sos sojowy 1 łyżka
rosół 3 łyżki
cukier 1 łyzeczka
wódka 1/2 łyżki
olej sezamowy do smaku
wieprzowina 15 (chuda)

Przepis i sposób przygotowania na: złoty kwiat mięsny

Jaja roztrzepać z solą, odstawić. Mięso pokroić na cienkie paski, pieczarki i cebulę pokroić. Połowę oleju rozgrzać na patelni i wlać jaja do momentu mocnego ścięcia, pomieszać i odstawić na talerzyk. Resztę oleju rozgrzać, wrzucić pieczarki, mieszać, po 3 minutach dodać mięso i cebulę, po następnych 3 min. wlać sos sojowy, wódkę i rosół, dosypać cukier. Mieszając gotować ok. 1 min, dodać jajecznicę, zamieszać i podać na gorącem talerzu z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marzena34 14.04.2012 17:18
nazwa swietna a potrawa palce lizac
krokodyl 27.02.2012 18:43
dzięki za komentarze.
gusia1000 23.02.2012 22:55
Superancka nazwa.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak