Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Złoty kurczak

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podudzia z kurczaka zagrodowego 8 szt
ananas z puszki 1 puszka
cebula 2 szt
miód prawdziwy 4 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
musztarda 1 łyżeczka
olej rzepakowy 4 łyżki
ocet winny 3 łyżki
ocet balsamiczny 1 łyżka
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Złoty kurczak

Kurczaka umyć, osuszyć i oprószyć solą i pieprzem.
Ananasa osączyć z soku i pokroić w kostkę.
Cebulę pokroić w piórka.
Do miski wlać miód,ocet winny, ocet balsamiczny,olej,musztardę oraz wsypać paprykę.
Do zalewy dodać cebulę i ananasa.
Wszystko dokładnie wymieszać.
W naczyniu żaroodpornym ułożyć kurczaka i zalać przygotowaną zalewą.
Odstawić do lodówki na około 2 godziny.
Piekarnik nagrzać do 180 stopni C i piec mięso wraz z marynatą około 1 godziny do zarumienienia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 09.02.2015 11:22
pyszne jedzonko
Jadwiga/Jaga85 06.02.2015 22:58
Bardzo apetycznie!
molanka 06.02.2015 19:13
ciekawa propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak