Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Złote talarki z filetem z indyka w chipsowej panierce

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z indyka 4 płaty
ziemniaki 6 dużych
olej do smażenia 4 szklanki
chipsy 1 opak.
jaja 2 szt
sól 1 szczypta
Przyprawa do indyka i dań z drobiu Prymat 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Złote talarki z filetem z indyka w chipsowej panierce

Ziemniaki obrać, pokroić w talarki. Chipsy skruszyć,jajka rozbić dodać przyprawy i taką panierką nasączyć fileta. Talarki zanurzyć w rozgrzanym oleju,filety usmażyć. Możnz podawać z różnymi surówkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 03.02.2012 09:42
ciekawe, choć może bez tych chipsów :P
stokrotka 02.10.2011 12:44
fajne
ronald88 15.06.2011 18:50
pycha
Kate131 13.05.2011 07:32
smacznre
angelika14 15.04.2011 15:49
pięknie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak