Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Złote pieczone ćwiartki

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ćwiartki tylne z kurczaka 2 sztuki
wędzony boczek 100 gram
czosnek 3 ząbki
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 1 opakowanie
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Złote pieczone ćwiartki

Kurczaka umyć, nasmarować olejem, włożyć do dużego pojemnika i obsypać przyprawą do kurczaka. Wlożyc pokrojony boczek i obrane zabki czosnku. Kurczaka zabezpieczyć folią i włożyć na noc do lodówki.

Następnego dnia obracać kurczaka co jakiś czas.

Nastawić piekarnik na 180 stopni. Przygotować rękaw do pieczenia, włożyć do niego kurczaka z całą zawartością z piekarnika, zawiązać rękaw i włożyć do brytfanki lub na blachę. Kurczaka piec około 1 godzinki, na około 10 minut przed wyjęciem, rozciąć woreczek i rozchylic, żeby skórka się przypiekła.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak