Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

złote jajka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gęsta śmietana 2 łyżki
Sól czosnkowa jodowana Prymat
chrzan ze słoika 1 łyżka
sok z cytryny
cukier drobny
mleko 2 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat
pasztet 20 (drobiowy)
kremówka 1 szkl
jajko ugotowane na twardo 10 szt

Przepis i sposób przygotowania na: złote jajka

Jajka przekroić wzdłuż na połówki, wyjąć żółtka, białka ułożyć na deseczce. Pasztet rozetrzeć ze śmietaną, gdy trzeba lekko doprawić do smaku. Gotowym nadziewamy połówki jajek. W niewielkiej ilości zimnej wody moczymy żelatynę, gdy napęcznieje, rozprowadzić w gorącym mleku. Przygotować sos: śmietanę z dodatkiem szczypty soli ubić na puch, dodać chrzan, przechłodzoną żelatynę, sok z cytryny i gdy trzeba sól do smaku. Gdy sos zacznie gęstnieć, przełożyć do specjalnego woreczka z końcówką i dekoracyjnie rozkładać na jajkach., całość posypać utartymi żółtkami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Tomek14 15.03.2011 22:30
musi byc pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak