Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Złota zupa (cebulowa z kaszą)

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 3 szt
pietruszka 1 szt
seler 1 kawałek
cebula 4 duże
imbir 1 łyżeczka
kasza jaglana 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Złota zupa (cebulowa z kaszą)

Warzywa obieramy i płuczemy i kroimy.

Cebulkę siekamy i smażymy w garnku na odrobinie oliwy z oliwek. Dodajemy warzywa i przyprawiamy solą, pieprzem i ostrą papryką. Zalewamy 1,5 l wody i przykrywamy garnek. Gotujemy aż warzywa zmiękną.

Gotujemy kaszę zgodnie z opisem na opakowaniu. Dobrze przedtem przepłukać wrzątkiem, żeby pozbyć się goryczki. Odstawiamy.

Ugotowaną zupę zdejmujemy z ognia i blendujemy wszystko na jednolitą masę (ja lubię zostawić drobne kawałki). Dodajemy czarnuszki i posiekany drobno imbir. Dodajemy kaszy i możemy podawać gorącą.

Zupa jest bardzo sycąca. Można dodać kleks ze śmietany 18% na każdy talerz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Futka 04.02.2017 17:10
Pyszna i pożywna zupka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak