zlota salatka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dynia

    30 dag
  • kwasne jablka

    350 g
  • cukier

    15 dag
  • sok z cytryny

  • żółtko jajek

    2 szt.
  • kieliszek białego wina

  • skórka z pomarańczy lub limonki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

dynie i jablka obrac i okroic w kostke,skropic sokiem z cytryny ,dodac 2 lyzki cukru i wszystko wymieszac, utrzec zoltka z 2 lyzkami cukru do bialosci i na koniec dodac kieliszek wina .zalac jablka i dynie sosem jajecznym opsypac skorka pomaranczy i orzechami

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Justa32 05.02.2012 12:03
świetna
MAŁGORZATA108 11.11.2010 17:27
Ciekawy przepis.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat