Złota Rosa

Złota Rosa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    1 szt
  • zółtka do ciasta

    3 szt
  • mąka

    2 szklanki
  • cukier wanilowy

    1 szt
  • mąka ziemniaczna

    2 łyżki
  • cukier puder

    1/2 szklanki
  • sok z cytryny

    2 łyżki
  • mleko

    1 szklanka
  • białka

    3 szt
  • cukier do piany

    1/3 szklanki
  • ser biały

    50 (twarogowy, zmielony)
  • jajka

    3 do masy
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z margaryny, 3 żółtek, mąki,cukru waniliowego, mąki ziemniaczanej zagnieść ciasto.
Masa serowa: do sera twarogowego dodać 3 jajka, cukier puder,sok z cytryny, mleko wszystko zmiksować(masa rzadka).
Piana na wierz; 3 białka ubić z 1/3 szklanki cukru na sztywna pianę.

Ciasto wyłożyć na blaszkę, rozłożyć na boki. N ciasto wlać masę serową. Piec 45 minut w temp.180stopi. Po upieczeniu ciasto wyjąć i na gorące wlać pianę. I jeszcze piec w przez 5 minut.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Adamorek

19.08.2012 18:01
ale pyszności

ZEWA

19.05.2012 22:20
jesteś królową serników

agnieszka214

21.03.2012 09:33
pycha

pawel007

05.10.2010 08:40
mniam

Iwusia

30.07.2010 06:46
wygląda b. smacznie :)

mehia

11.06.2010 09:55
Ja ją znam też pod nazwą \"łzy Wałęsy\" ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat