Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Złota Rosa

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1 szt
zółtka do ciasta 3 szt
mąka 2 szklanki
cukier wanilowy 1 szt
mąka ziemniaczna 2 łyżki
cukier puder 1/2 szklanki
sok z cytryny 2 łyżki
mleko 1 szklanka
białko 3 szt
cukier do piany 1/3 szklanki
ser biały 50 (twarogowy, zmielony)
jajko 3 do masy

Przepis i sposób przygotowania na: Złota Rosa

Z margaryny, 3 żółtek, mąki,cukru waniliowego, mąki ziemniaczanej zagnieść ciasto.
Masa serowa: do sera twarogowego dodać 3 jajka, cukier puder,sok z cytryny, mleko wszystko zmiksować(masa rzadka).
Piana na wierz; 3 białka ubić z 1/3 szklanki cukru na sztywna pianę.

Ciasto wyłożyć na blaszkę, rozłożyć na boki. N ciasto wlać masę serową. Piec 45 minut w temp.180stopi. Po upieczeniu ciasto wyjąć i na gorące wlać pianę. I jeszcze piec w przez 5 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 19.08.2012 18:01
ale pyszności
ZEWA 19.05.2012 22:20
jesteś królową serników
agnieszka214 21.03.2012 09:33
pycha
pawel007 05.10.2010 08:40
mniam
Iwusia 30.07.2010 06:46
wygląda b. smacznie :)
mehia 11.06.2010 09:55
Ja ją znam też pod nazwą \"łzy Wałęsy\" ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak