Złocisty lekko czosnkowy kurczak

Złocisty lekko czosnkowy kurczak

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pałki z kurczaka

    7 szt.
  • sól morska

    1 łyżeczka
  • czosnek granulowany

    1 łyżeczka
  • marynata pikantna Prymat

    1 łyżeczka
  • oliwa

    2 łyżki
  • olej do smażenia

  • woda

    100 ml.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Złocisty lekko czosnkowy kurczak foto
Pałki umyć i osuszyć. Przyprawić solą, czosnkiem i marynatą. Dokładnie natrzeć. Dodać oliwę. Wstawić do lodówki na 2 h.
Krok 2 - Złocisty lekko czosnkowy kurczak foto
Nóżki ułożyć na rozgrzanej patelni z olejem ( u mnie 2 łyżki ). Przyrumienić z każdej strony.
Krok 3 - Złocisty lekko czosnkowy kurczak foto
Dodać wodę i gotować na małym ogniu pod przykryciem ok. 30-40 min. Kiedy woda wyparuje, nic nie dodajemy, tylko ponownie przypiekamy z każdej strony.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ifa

14.05.2015 06:54
Bardzo lubię :-)

Mniam

13.05.2015 11:18
Proste i bardzo smaczne mięso na obiad.

ben-ka

13.05.2015 09:01
Drób, to moje ulubione mięsko.

Pani Domu

13.05.2015 07:23
wyśmienite pałeczki

Violcia

12.05.2015 20:44
To coś dla mnie :)

2milutka

12.05.2015 20:43
zjadłabym wszystkie :)

w mojej kuchni

12.05.2015 19:55
pyszne danie do zjedzenia

Gracer

12.05.2015 19:16
świetny przepis

Sroczka

12.05.2015 17:35
Z chęcią zjadłabym takie mięsko na obiad.

cukiereczek

12.05.2015 17:34
kurczak bardzo apetyczny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat