Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

złociste udka z indyka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sól do smaku
pieprz do smaku
zioła do drobiu trochę
olej łyżka
indyk 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: złociste udka z indyka

udka z indyka umyj w zimnej wodzie i odsącz. natrzyj przyprawami i ziołami dodaj odrobinę oleju i odstaw na całą noc do lodówki. po wyjęciu przełóż na blachę,wstaw do rozgrzanego piekarnika i piecz aż do zrumienienia się i miekkości mięsa około 40 minut.podawaj z sałatką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa95 10.01.2012 19:00
smakowite
ronald88 09.01.2012 14:47
ssuper

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak