Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Złociste skrzydełka miodowo-musztardowe

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 1 kg
miód 4 łyżki
sok z cytryny 2 łyżki
sos sojowy 2 łyżki
sól 1 łyżka
Musztarda delikatesowa Prymat 1/2 słoiczka

Przepis i sposób przygotowania na: Złociste skrzydełka miodowo-musztardowe

Skrzydełka myjemy, osuszamy. W miseczce mieszamy miód, sok z cytryny, sos sojowy, musztardę i sól. Zalewamy skrzydełka w marynacie i odstawiamy na godzinę do lodówki. Przekładamy skrzydełka do rękawa do pieczenia i pieczemy ok 30 - 40 min. Pod koniec pieczenia rozcinamy rękaw, aby skrzydełka ładnie się zezłociły. Do rękawa można wrzucić małe obrane cebulki i upiec razem ze skrzydełkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agata3 08.03.2014 15:35
fantastyczne danie:)
w mojej kuchni 08.03.2014 13:09
lubię takie skrzydełka
Lidzia 08.03.2014 13:06
Moje smaki.
Zdzisław 08.03.2014 13:02
dla mnie smaczne danie na talerzu
Ania84 08.03.2014 12:14
Ciekawy efekt uzyskamy używając musztardy francuskiej :)
Janina 08.03.2014 12:13
Lubię takie skrzydełka;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak