Złociste schabowe moczone w mleku i cebuli

Złociste schabowe moczone w mleku i cebuli

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    1 kg
  • mleko 2%

    1/2 l
  • cebula

    2 szt
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    1 szkl
  • mąka pszenna

    1/2
  • jaja

    3 szt
  • pieprz

  • sól do smaku

  • smalec

    5-10 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Złociste schabowe moczone w mleku i cebuli foto
Schab myjemy osuszamy , kroimy w plastry .
Krok 2 - Złociste schabowe moczone w mleku i cebuli foto
Rozbijamy na cienkie kotlety.
Krok 3 - Złociste schabowe moczone w mleku i cebuli foto
Wlewamy mleko do dużej miski , wkładamy pokrojona cebulę . Do marynaty wkładamy plastry schabu. Wkładamy do lodówki na całą noc.
Krok 4 - Złociste schabowe moczone w mleku i cebuli foto
Wsypujemy mąkę na talerz , panierujemy kotlety, odsączone z mleka, uprzednio posolone.
Krok 5 - Złociste schabowe moczone w mleku i cebuli foto
Rozbijamy jaja, mieszamy z przyprawami. panierujemy kotlety.Wsypujemy na talerz bułkę tartą , panierujemy kotlety po jajku.
Krok 6 - Złociste schabowe moczone w mleku i cebuli foto
Rozgrzewamy smalec na patelni , smażymy złociste kotlety.
Smaczna_B
W tak przygotowanej marynacie kotlety są miękkie i soczyste.Polecam!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
wirtualnykucharz 29.06.2015 18:19
wspaniały widok
w mojej kuchni 10.06.2015 21:53
pyszne danie obiadowe
Bernadeta1 10.06.2015 18:24
super kotlety
Anna169Hosz 10.06.2015 16:15
Pyszności, aż ślinka cieknie:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat