Złocista golonka

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • golonka wieprzowa

    1 sztuka
  • Liść laurowy suszony Prymat

    4 sztuki
  • ziele angielskie

    4 ziarenka
  • cebula

    2 sztuki
  • czosnek

    2 ząbki
  • marchew

    1 sztuka
  • sól

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Golonkę wkładamy do garnka i zalewamy wodą. Gotujemy około godziny, następnie wrzucamy przyprawy i warzywa i gotujemy jeszcze 1. 5 godziny. Golonkę przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy około godziny w 180 stopniach. Golonkę należy przekręcać od czasu do czasu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat