Przepis i sposób przygotowania na: Ziołowy schab podany na duszonej kiszonej kapuście.
2.Po tym czasie na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę oleju i obsmażamy plastry schabu z obu stron,uważając,żeby za mocno nie przypiec ziół,następnie mięso podlewamy gorącą wodą i dusimy do miękkości.Gdy mięso będzie miękkie odparowujemy cały płyn,a schab oprószamy solą i pieprzem.
3. Kapustę płuczemy i odcedzamy,przekładamy do garnka i gotujemy do miękkości,miękką kapustę dokładnie odcedzamy. Cebule obieramy i kroimy w kostkę,następnie smażymy na rozgrzanym oleju do miękkości i zrumienienia.
4.Usmażoną cebulę wraz z olejem na którym się smażyła przekładamy do kapusty.Całość dusimy jeszcze kilka minut przyprawiając do smaku solą,pieprzem i przyprawą do bigosu i dań z kapusty.
5.Na talerze nakładamy porcje kapusty i plastry schabu.Podajemy gorące.