Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziołowy schab podany na duszonej kiszonej kapuście.

2.0
(7)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 50 dag
olej
sól i pieprz do smaku
kapusta kiszona 50 dag
cebula 2 średnie sztuki
Przyprawa do bigosu i dań z kapusty Prymat do smaku
zioła 2 łyżeczki

Porada

Używamy mieszanki ulubionych suszonych ziół np: majeranku,bazylii,kolendry,kminku,kurkumy,imbiru,lubczyku,tymianku,papryki słodkiej.

Przepis i sposób przygotowania na: Ziołowy schab podany na duszonej kiszonej kapuście.

1.Schab oczyszczamy,myjemy i dokładnie osuszamy,następnie kroimy w plastry,każdy plaster nacieramy olejem i ziołami.Następnie odstawiamy na około 1 godzinę w chłodne miejsce.
2.Po tym czasie na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę oleju i obsmażamy plastry schabu z obu stron,uważając,żeby za mocno nie przypiec ziół,następnie mięso podlewamy gorącą wodą i dusimy do miękkości.Gdy mięso będzie miękkie odparowujemy cały płyn,a schab oprószamy solą i pieprzem.
3. Kapustę płuczemy i odcedzamy,przekładamy do garnka i gotujemy do miękkości,miękką kapustę dokładnie odcedzamy. Cebule obieramy i kroimy w kostkę,następnie smażymy na rozgrzanym oleju do miękkości i zrumienienia.
4.Usmażoną cebulę wraz z olejem na którym się smażyła przekładamy do kapusty.Całość dusimy jeszcze kilka minut przyprawiając do smaku solą,pieprzem i przyprawą do bigosu i dań z kapusty.
5.Na talerze nakładamy porcje kapusty i plastry schabu.Podajemy gorące.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 19.05.2017 08:41
Dziękuję:)
Pani Domu 26.09.2016 09:46
brzmi pysznie
Babeczka35 04.01.2016 08:01
Dziękuję:)
gusia1000 04.01.2016 01:59
Dobre jedzenie.
sliwka 03.01.2016 21:18
Proste i smaczne danie;))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak