Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziołowy grillowany pstrąg tęczowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Marynata

olej rzepakowy 1/2 szk
sok z cytryny 1 cytryna
koperek 2 łyżeczki
natka pietruszki 2 łyżeczki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki

Pozostałe składniki

pstrągi tęczowe po ok. 30-50 dkg każdy albo jeden duży 500 g

Porada

Idealnie komponuje się miksem sałat.

Przepis i sposób przygotowania na: Ziołowy grillowany pstrąg tęczowy

Przygotowanie marynaty:
Olej, sok z jednej cytryny, koperek, pietruszkę, pieprz i zmieloną sól morską wszystko razem wymieszać. Marynatę odstawić do lodówki na ok. 2 godz.

Płaty pstrąga przygotować (oczyścić z łusek), obmyć oraz pokroić na porcje.
Ułożyć w pojemniku i zalać marynatą. Wszystkie kawałki dokładnie wymieszać z marynatą. Odstawić na noc do lodówki.

Grillujemy pstrąga na patelni grillowej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 20.01.2017 12:20
apetyczna rybka
Renataj 19.01.2017 21:29
Chętnie bym zjadła taką rybkę.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak