Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziołowy filet z indyka pieczony w rękawie

5.0
(46)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka 1 kg
oliwa z suszonych pomidorów 3 łyżki
cząber 1 łyżka
rozmaryn 1 łyżka
oregano 1 łyżka
curry 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
sól 1 łyżka płaska
pieprz 1 łyżeczka płaska

Porada

Tak przygotowane mięso możemy podawać zarówno na obiad jak i na kanapki.

Przepis i sposób przygotowania na: Ziołowy filet z indyka pieczony w rękawie

Fileta z indyka opłukujemy i osuszamy. Suche zioła rozcieramy w dłoni i razem z przyprawami dodajemy do oliwy i mieszamy. Fileta nacieramy marynatą, wkładamy do rękawa foliowego i odstawiamy w chłodne miejsce na kilka godzin a najlepiej na całą noc. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni C, wstawiamy naczynie z mięsem w rękawie i pieczemy ok. 45 min. Piekarnik wyłączamy a mięso zostawiamy w nim /piekarniku/ jeszcze ok. 30 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 29.03.2016 14:12
smaczna sztuka mięsa
tobi1989 29.03.2016 12:48
Smakowite mięso :)
Ela427 29.03.2016 11:50
pychota :))
jagoda5913 29.03.2016 10:48
dobry pomysł
Anna169Hosz 29.03.2016 10:04
Lubię takie mięsko:)
Maridka19 29.03.2016 08:14
Pyszne mięsko:)
Damiano
Damiano 29.03.2016 00:26
bardzo dobry

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak