Ziołowy filet z indyka pieczony w rękawie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z indyka

    1 kg
  • oliwa z suszonych pomidorów

    3 łyżki
  • cząber

    1 łyżka
  • rozmaryn

    1 łyżka
  • oregano

    1 łyżka
  • curry

    1 łyżeczka
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżka
  • sól

    1 łyżka płaska
  • pieprz

    1 łyżeczka płaska
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fileta z indyka opłukujemy i osuszamy. Suche zioła rozcieramy w dłoni i razem z przyprawami dodajemy do oliwy i mieszamy. Fileta nacieramy marynatą, wkładamy do rękawa foliowego i odstawiamy w chłodne miejsce na kilka godzin a najlepiej na całą noc. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni C, wstawiamy naczynie z mięsem w rękawie i pieczemy ok. 45 min. Piekarnik wyłączamy a mięso zostawiamy w nim /piekarniku/ jeszcze ok. 30 min.
Tak przygotowane mięso możemy podawać zarówno na obiad jak i na kanapki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mirosława4 29.03.2016 14:12
smaczna sztuka mięsa
tobi1989 29.03.2016 12:48
Smakowite mięso :)
Ela427 29.03.2016 11:50
pychota :))
jagoda5913 29.03.2016 10:48
dobry pomysł
Anna169Hosz 29.03.2016 10:04
Lubię takie mięsko:)
Maridka19 29.03.2016 08:14
Pyszne mięsko:)
Damiano 29.03.2016 00:26
bardzo dobry

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat