Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziołowo-miodowa marynata do mięs na grilla

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

miód płynny 2 łyżki
olej 2 łyżki
Przyprawa do zup i potraw Kucharek 2 łyżki
Sól ziołowa jodowana Prymat 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
oregano 1/2 łyżeczki
Majeranek suszony Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Ziołowo-miodowa marynata do mięs na grilla

W miseczce łączymy najpierw płynne składniki. Następnie kolejno dodajemy sypkie, czyli przyprawy i zioła. Wszystko razem dokładnie mieszamy i nakładamy na mięso. Mięso powinno leżeć zamarynowane przez minimum godzinę w lodówce, a najlepiej na noc. Po tym czasie śmiało możemy grillować nasze mięso i cieszyć się jego smakiem :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 24.06.2015 10:22
fajna marynata !!!!!!!!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak