Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziołowe pulpeciki gotowane na parze

4.0
(24)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 500 g
jajko 1 szt.
cebula czerwona 1/2 szt.
czosnek 2 ząbki
natka pietruszki 2 łyżki
koperek 2 łyżki
bazylia świeża 1 łyżka
majeranek 1 ły żeczka
rozmaryn 10 igiełek
pieprz czarny do smaku
mąka do panierowania
tymianek 1 (świeży)
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ziołowe pulpeciki gotowane na parze

Do mięsa dodajemy jajko, posiekaną czerwoną cebulę i czosnek oraz wszystkie zioła, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i płatkami chili. Wszystko razem dokładnie wyrabiamy. Z mięsa formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, obtaczamy delikatnie w mące. Gotujemy na parze przez około 10-15 minut.
Takie pulpeciki możemy ugotować również w bulionie, np. warzywnym. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

alinka45 21.01.2014 23:33
dietetyczne
ppaulina 07.09.2013 20:59
pyszne :))
JOANNA16 15.05.2013 14:58
pycha kotleciki
malaczarna23 09.03.2013 10:47
super przepis
MAR3STA 06.03.2013 16:24
smaczny obiadek
Kasia36 29.01.2013 19:37
super pulpeciki
radosna29 17.01.2013 18:20
robie pobne i dodaje je do zupy z serka topionego albo do zupy ozorkowej
mufinka79 13.01.2013 20:08
Dziękuję bardzo :)
ziutula
ziutula 13.01.2013 15:44
fajne, lekkie pulpeciki
99kinia 13.01.2013 15:25
przepyszne:)
99kinia 13.01.2013 15:25
przepyszne:)
wyattearp 13.01.2013 14:52
takie lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak