Ziołowe bitki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • oliwy

    4 łyżki
  • mąki pszennej

    3 łyżki
  • soli czosnkowej

    1/2 łyżeczce
  • bazylii

    1/2 łyżeczce
  • tymianku

    1/2 łyżeczce
  • oregano

    1/2 łyżeczce
  • kminku mielonego Prymat

    1/2 łyżeczce
  • liście laurowe Prymat

    2 sztuki
  • przyprawy do potraw KUCHAREK

    1 łyżeczce
  • śmietany 18-procentowej

    1/2 szklanki
  • pieprzu czarnego mielonego Prymat

    1 szczypta
  • filet z indyka

    1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso umyć, osuszyć, pokroić na niewielkie porcje, lekko zbić. Następnie obtoczyć w mące i obrumienić na rozgrzanym tłuszczu. Przełożyć do rondla, dodać zioła, przyprawy i czosnek, wlać tyle przegotowanej wody, aby przykryła mięso. Dusić na wolnym ogniu 40-60 min. Jeśli sos będzie zbyt gęsty, dolać wody. Gdy mięso będzie miękkie, odstawiĆ z ognia i zaprawić śmietaną. Podawać z ziemniakami, kaszą lub ryżem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (19)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
berys18 11.03.2013 18:07
fajne takie mięsko
eewelina 05.01.2013 19:09
szybki obiad
edi 04.11.2011 18:05
super:P
monika154 13.06.2011 09:11
smakowitości
kriso 17.04.2011 13:40
pychota
gosia561 28.02.2011 23:31
ekstra
AgaS10 01.02.2011 09:18
super smaczne mięsko:)
szajba2 20.12.2010 14:20
bitki dobra rzecz
Babciagramolka 15.12.2010 09:14
Drobiowych bitek nie robiłam - warto sprawdzic jak to jest
radosna29 30.11.2010 22:26
super przepis jutro robie na obiad

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat