Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zimowy soczek malinowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

malin 4 kg
drobnego cukru 2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Zimowy soczek malinowy

Świeże maliny oczyściłam ze wszelkiego rodzaju śmieci i opłukałam. Delikatnie przesypałam je do szerokiego garnka. Doprowadziłam do wrzenia. Owoce zasypałam dokładnie cukrem i gotowałam ok. 30 minut . Na osobnym garnku zapięłam gazę i przelałam przez nią sok. Gazę zdjęłam a sok ponownie zagotowałam. Gorący przelałam do słoików.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ONY_za_kare 18.01.2013 10:41
bomba witaminowa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak