Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zimowy dżemik brzoskwiniowy z jabłkami

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 4 kg
brzoskwinie 2 kg
cukier 1 kg
sok z cytryny
Goździki całe Prymat 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zimowy dżemik brzoskwiniowy z jabłkami

Jabłka obieramy usuwamy gniazda nasienne. Kroimy w plasterki. Brzoskwinie obieramy usuwamy pestki kroimy na cztery. Na dużą patelnię dajemy jabłka z cukrem i goździkiem. Smażymy ok 15 min. Następnie dodajemy pokrojone brzoskwinie. Mieszamy , dodajemy sok z 2 cytryn. Mieszamy dobrze i dalej smażymy aż jabłka lekko się rozpadną, ale mają być wyczuwalne kawałki. Gorące wkładamy do słoików, zakręcamy. Ja jeszcze pasteryzuje ok 10 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak