Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zimowe warzywa z jajem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta czerwona 1 plaster
marchew
brokuł 1/3 szt
jajko 2 szt
olej lniany tłoczony na zimno łyżka
jogurt naturalny 3 łyzki
koperek 2 łyzki
sól himalajska
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zimowe warzywa z jajem

Marchew obieramy i kroimy w plasterki. Kapuste, brokuła , marchew , gotujemy na parze 10 minut. Studzimy lekko i siekamy drobno. Razem z warzywamy w oddzielne przegródce gotujemy na parze jajka na twardo (10 minut). Warzywa mieszamy z olejem lnianym tłoczonym na zimno, posiekanym koprem ogrodowym i jogurtem naturalnym. Doprawiamy do smaku sola najzdrowiej himalajską i pieprzem. Jajka obieramy, kroimy w ćwiartki i podajemy z sałatką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 12.12.2014 19:11
dziękuję :)
Jadwiga/Jaga85 11.12.2014 15:21
Podoba mi się!!!
Gabi44 11.12.2014 15:11
Smaczna sałatka.
monika141 11.12.2014 14:38
wyglądają apetycznie, idealna kolacja dla mnie
Kuchenka 11.12.2014 14:35
bardzo apetyczne :)
mirosława4 11.12.2014 14:08
smaczne te warzywa nie tylko na kolację :)
wwwiolka 11.12.2014 12:13
Pięknie się prezentują.
RenataZ-et 11.12.2014 11:38
pyszne połączenie
Wacław 11.12.2014 10:57
fajne danie,podoba mi się :-)
Krystyna32 11.12.2014 10:28
wyglądają pysznie
molanka 11.12.2014 10:25
ciekawy pomysł
dorota20w 11.12.2014 09:15
dziękuję :)
olkaaa 11.12.2014 09:06
bardzo fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak