Zimowa zupa z boczkiem

Zimowa zupa z boczkiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • boczek

    25 dag
  • cebula

  • seler naciowy

    łodtga
  • olej

    1 łyzka
  • sok z cytryny

    1 łyzka
  • sól, pieprz

  • Gałka muszkatołowa mielona Prymat

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Zimowa zupa z boczkiem

Boczek pokroić w słupki, zalać wodą, gotować z przyprawami aż boczek zmięknie. Obrane i pokrojone drobno cebulę i nać selera podsmażyć na oleju, dodać do gotującej się zupy. Skorygować smak przyprawami, gotować jeszcze kilka minut i podawać.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat