Zimowa sałatka z rydzami

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • grzyby świeże

    rydze pól kg
  • cebula

    2 szt
  • marchewka

    2 szt
  • koncentrat pomidorowy

    200 ml
  • cukinia żółta

    pól szt
  • sól

  • pieprz

  • woda letnia

    1 szkl
  • ocet

    6 łyżek
  • olej

    3 łyżki
  • ziele angielskie

    5 kulek
  • Liść laurowy suszony Prymat

    3 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Zimowa sałatka z rydzami foto
Rydze świeże myjemy i wrzucamy do garnka.
Krok 2 - Zimowa sałatka z rydzami foto
Do grzybów dodajemy pokrojone w piórka cebule i w plasterki marchewki. Doprawiamy solą, pieprzem, podlewamy odrobiną wody i dusimy do miękkości.
Krok 3 - Zimowa sałatka z rydzami foto
Do miękkich grzybów wlewamy wodę,olej, wsypujemy ziele, liście laurowe, sól, pieprz, cukier, ocet, pokrojoną w kostkę cukinię i dusimy kila minut.
Krok 4 - Zimowa sałatka z rydzami foto
Na koniec dodajemy koncentrat mieszamy doprowadzamy na minutę do wrzenia, i tak gotową sałatkę przekładamy do słoików a następnie pasteryzujemy 15 min.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Anna169Hosz 22.10.2014 10:57
Moje smaki!
Habibi 21.10.2014 22:56
Bardzo lubię rydze, ale byłam w niedzielę w lesie i nawet śladu po nich nie było ;)
mirosława4 21.10.2014 17:32
ciekawy pomysł na sałatkę

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat