Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zimowa sałatka z rydzami

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

grzyby świeże rydze pól kg
cebula 2 szt
marchewka 2 szt
koncentrat pomidorowy 200 ml
cukinia żółta pól szt
sól
pieprz
woda letnia 1 szkl
ocet 6 łyżek
olej 3 łyżki
ziele angielskie 5 kulek
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zimowa sałatka z rydzami

Kroki postępowania

1
Rydze świeże myjemy i wrzucamy do garnka.
Krok 1 - Zimowa sałatka z rydzami foto
2
Do grzybów dodajemy pokrojone w piórka cebule i w plasterki marchewki. Doprawiamy solą, pieprzem, podlewamy odrobiną wody i dusimy do miękkości.
Krok 2 - Zimowa sałatka z rydzami foto
3
Do miękkich grzybów wlewamy wodę,olej, wsypujemy ziele, liście laurowe, sól, pieprz, cukier, ocet, pokrojoną w kostkę cukinię i dusimy kila minut.
Krok 3 - Zimowa sałatka z rydzami foto
4
Na koniec dodajemy koncentrat mieszamy doprowadzamy na minutę do wrzenia, i tak gotową sałatkę przekładamy do słoików a następnie pasteryzujemy 15 min.
Krok 4 - Zimowa sałatka z rydzami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 22.10.2014 10:57
Moje smaki!
Habibi 21.10.2014 22:56
Bardzo lubię rydze, ale byłam w niedzielę w lesie i nawet śladu po nich nie było ;)
mirosława4 21.10.2014 17:32
ciekawy pomysł na sałatkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak