Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zimowa pomidorowa z ognistym smakiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka 2 szt
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
seler 1/2 szt
koncentrat pomidorowy 1 słoik
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
ziele angielskie 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
chili do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zimowa pomidorowa z ognistym smakiem

Skrzydełka umyć , warzywa obrać, umyć i pokroić w spore kawałki. Wrzucić do garnka, zalać wodą. Dodać liść laurowy i ziele angielskie. Gotować do miękkości mięsa. Kiedy mięso będzie miękkie wyjąć je, a warzywa zmiksować blenderem na krem. Doprawić solą i pieprzem. Chwilę pogotować. Dodać koncentrat – zagotować. Można zaprawić łyżką śmietany lub jogurtu, ale warzywa i tak nadają zupie cudownie gęstą konsystencję. W razie potrzeby jeszcze doprawić. Na koniec wrzucić szczyptę chili. Zamieszać i gotowe.
Dekorować świeżą bazylią. Podawać z grzankami lub po prostu z tym co kto lubi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 08.02.2011 15:00
Super pomidorowa
cukiereczek 08.02.2011 15:00
Super pomidorowa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak