Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zimny sos fistaszkowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło orzechowe 1 łyżka
majonez 1/2 szkl.
miód płynny 1 łyżeczka
Musztarda miodowa Prymat 1 łyżeczka
olej sezamowy do smaku
Pieprz biały mielony Prymat
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zimny sos fistaszkowy

Masło orzechowe ogrzać do temp. pokojowej i rozetrzeć z majonezem, musztardą i miodem. Doprawić niewielką ilością oleju sezamowego, pieprzem i solą.

Sos nadaje się do ryb, drobiu oraz sałatek. Może być podstawą past i dodatkiem do kanapek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak