Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zimny deser na ciepło

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana 30% 250 ml
cukier puder 1 łyżka
śmietan fix 1 opakowanie
czereśnie

Przepis i sposób przygotowania na: Zimny deser na ciepło

W misce należy ubić śmietanę, pod koniec ubijania należy dodać co niej cukier puder i śmietan fix.

Następnie powstałą masę należy przełożyć do różnego rodzaju pojemniczków (byle nie plastikowych).

Wbić delikatnie owoce, posypać posypką cukierkową. Wstawić do lodówki.

Zaraz przed podaniem wyjąć, wstawić na pół minuty do mikrofali i pogrzać chwilę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak