Zimniaki faszerowane

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    4 sztuki
  • szynka

    50 gram
  • żółtko

    1 sztuka
  • Pieprz biały mielony Prymat

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • ser gouda

    100 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

- umyte ziemniaki pieczemy w piekarniku w folii aluminiowej w temp.200 stopni C
- z upieczonych ziemniaków obcinamy warstwę i. 1 cm, wydrążamy środki
- wypełniamy farszem (przygotowanie poniżej)
- zapiekamy w piekarniku ok. 15 min.
FARSZ:
- szynkę kroimy w kostkę
- ser trzemy na tarce
- mieszamy ser szynkę i żółtko
- doprawiamy solą i pieprzem
Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 25.04.2013 10:39
fantastyczne
iknkirke 22.04.2012 16:54
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat