Zimne pierożki na ostro

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • tortellini

    1 op
  • szczypiorku

    1 pęczek
  • salami

    15 dag
  • majonez

    1 łyżka
  • Musztarda francuska Prymat

    1 łyżeczka
  • pieprz

    do smaku
  • cebula czerwona

    1 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Tortellini gotujemy wg przepisu na opakowaniu; hartujemy zimną wodą i dobrze odcedzamy (z wody).Kroimy bardzo drobniutko salami, szczypiorek oraz cebulkę. Mieszamy wszystkie składniki razem, delikatnie aby pierożki nie \"pokruszyly sie\".Dodajemy majonez oraz musztardę, mieszamy. Obficie posypujemy pieprzem, ew doprawiamy solą

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
anja3107 21.01.2012 16:53
ekstra
romanrafal 10.12.2011 20:33
a mi się przepis podoba
Barbara55 09.11.2011 16:39
o jej
kielcok1 03.10.2011 14:59
pierogi wole na ciepło
wiktor188 24.03.2011 12:37
super sprawa
Mysiunia 23.12.2010 16:07
fajny przepis i świetne zdjecia do niego!
Aida 06.07.2010 10:41
tak,pierożki są bardzo wdzięcznym dodatkiem do sałatek :)
SmacznaPyza 21.06.2010 08:26
ciekawy pomysł na wykorzystanie pierożków

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat