Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zimne nóżki-galareta wieprzowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

golonki tylnie 1 szt.
włoszczyzna 1 pęczek
przyprawa uniwersalna Kucharek
sól
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: zimne nóżki-galareta wieprzowa

golonkę umyć oczyścić,włożyć do rondla wlać wody i zagotować,dodać umytą i pokrojoną włoszczyznę,przyprawy i gotować do miękkości na małym ogniu,po ugotowaniu wyjąć golonki i obrać,wywar doprawić do smaku i przecedzić,wlać do rondla dodać pokrojone mięso i marchewkę,zagotować co jakiś czas mieszając,żelatynę rozpuścić w wywarze i wlać do rondla wszystko wymieszać i rozlać do salaterek lub słoików.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 09.12.2013 07:34
uwielbiam tak zrobiona galaretkę
aisza1 06.08.2013 11:16
dawno nie jadłam
Kuchareczka2 29.04.2013 21:23
dawno nie jadłam
Natalia/tubisiek 24.09.2012 19:31
też taką robię ;)
Wafelek2601 08.12.2011 10:48
też bardzo lubię
patusia 27.12.2010 01:02
Lubię galaretę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak