Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zimne nozki galareta

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

udka z kurczaka 1,5 kg
marchewki 3 szt
pietruszka 3 szt
pierś z kurczka
Pieprz czarny mielony Prymat
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 szt
jajka ugotowane na twardo 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: zimne nozki galareta

Kroki postępowania

1
mieso czyli udka z kurczaka podwojne wsawiamy aby się gotowały dodajemy warzywa obrane i przyprawy i gotujemy do miękkości.Jajka kroimy i kawałki ukadamy w pojemnikach.
Krok 1 - zimne nozki galareta foto
2
Gdy marchew i pietruszka będą miękkie kroimy i układamy na jajkach a następnie kawałki ugotowanego miesa.
Krok 2 - zimne nozki galareta foto
3
Dolewamy wody do wywaru i przyprawiami i chwile gotujemy.Zdejmujemy z ognia trochę wywaru nalewamy do miski i wsypujemy zelatyne a zelatyny tyle w zaleznosci ile litrów mamy wywaru.zelatyne dokładnie wymieszać i wlac z powrotem do wywaru -wymieszać i nalewać do pojemniczków przygotowanych.Odsatawic do stężenia.
Krok 3 - zimne nozki galareta foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

asienka15 28.10.2014 20:02
można udekorować pietruszką.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak