Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zimne nóżki

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

nóżki wieprzowe 4 sztuki
cebula 2 sztuki
marchew 2 sztuki
pieruszka
czosnek 1 ząbek
grzybki marynowane
papryka marynowana
jajko ugotowane na twardo 5-6 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Zimne nóżki

Dokładnie oczyszczone, umyte nóżki włożyć do garnka i zalać 4 litrami zimnej wody. Na bardzo małym ogniu gotować do chwili, aż mięso będzie można oddzielić od kości. W trakcie gotowania dołożyć opłukane warzywa, posolić. Ostudzone mięso pokroić w paski lub cienki plasterki. Przygotować 10-12 filiżanek. Przecedzony wywar z nóżek przyprawić do smaku solą, pieprzem i roztartym czosnkiem. Do filiżanek wsypać po 4 łyżki wywaru, wystudzić. Na galarecie położyć połówki jajek ugotowanych na twardo (żółtkiem do dołu), mięso, posiekaną w kosteczkę paprykę i grzybki. Zalać wywarem i pozostawić do zastygnięcia. Gotową galarętę wybić na półmesek, udekorować cząstkami cytryny oraz rukolą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

amorzenek 26.12.2010 07:42
Rewelacja
marzencia2007 25.12.2010 16:07
ooo :) aż ślinka kapie :D
iwa643 25.12.2010 08:49
lubie
romanrafal
romanrafal 24.12.2010 08:51
dobre
RenataZ-et 20.12.2010 20:12
Interesujący przepis ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak