Zimne nóżki

Zimne nóżki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rosół

    1 litr
  • mięso gotowane z kurczaka

    2 cwiartki
  • marchewka

    1/2 szt
  • pietruszka natka

    1 listek
  • jajko

    2 szt
  • czosnek

  • sól

  • pieprz

  • Żelatyna wieprzowa Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ja zimne nóżki zawsze przygotowuje jak jest rosół na obiad wkładam więcej mięska i gotuje zwykły rosół. Mięso obieram i kroje w kostkę kroje również marchewkę i wcześniej ugotowane jaja wszystko układam w salaterki posypuje natką. Do garnka odlewam litr rosołu doprawiam go czosnkiem sola i pieprzem dość mocno gdyż jak galareta zastygnie odbierze troszkę smak dosypuje żelatynę i zalewam przygotowane już wcześniej salaterki z mięsem odstawiam do wystygnięcia a następnie wkładam do lodówki:)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jodaj 06.07.2014 18:48
fajne nóżki :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat