Zimna Wieprzowa Nóżka

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • golonka wieprzowa

    1 duża
  • kość

    1/2 kg od schabu karkowego
  • kość

    1/2 kg od schabu środkowego
  • marchew

    1 szt
  • sól

    do smaku
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

  • liść laurowy

    1 listek
  • Pieprz czarny ziarnisty Prymat

    1 łyżka
  • Ziele angielskie całe Prymat

    3 kulki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Golonkę umyć i przełożyć do garnka . Dodać umyte kości ,obraną marchew ,ziele angielski,pieprz ziarnisty i liść laurowy. Garnek zalać zimną wodą i postawić na ogień. Golonka z kośćmi powinna być cała zakryta wodą.Jak się zagotuję posolić i gotować na małym ogniu do miękkości.Miękką golonkę, kości wyjąć i oddzielić mięso od kości. Wywar przecedzić i w gorącym rozpuścić żelatynę. Marchew pokroić, dodać do mięsa i przełożyć do półmiska. Całość zalać zimnym wywarem i wstawić do lodówki ,aby stężało.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ana00 08.07.2013 10:51
galaretka :)
plocia 17.09.2012 23:22
ooo coś dla moich rodziców, ja akurat za tym nie przepadam
Renata16 13.06.2012 23:52
uwielbiam taką galaretę:)
Katarzyna59 10.05.2012 09:53
coś co lubię
1j1o1l1a1 25.03.2012 00:44
ja tez w mniejszych i...u mnie więcej galarety niż mięsa :)
agnieszka137 24.03.2012 23:51
apetyczna! ja też robię porcje
smakowita 24.03.2012 22:31
Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
Anulka75 24.03.2012 21:21
Ja też taką robię tylko w filiżankach

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat