Ziemnianki zapiekane z serem i sosem koperkowym

Ziemnianki zapiekane z serem i sosem koperkowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    5 szt
  • śmietana

    5 łyżek
  • koperek

    1/2 pęczka
  • ser żółty

    WG UZNANIA
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać, pociąć w plastry i ugotować tak,aby się nie rozpadły. Włożyć do naczynia żaroodpornego. Koperek posiekać, wymieszać ze śmietaną, zalać ziemniaki. Na górę zetrzeć ser żółty. Zapiekać w 180 stopniach 15 minut do roztopienia sera. Porcja na 3 osoby jako dodatek do obiadu.Smacznego!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

babcia

27.12.2012 11:52
musi być pyszne

magdziorka6

13.05.2012 20:24
lubie takie

anja3107

30.07.2011 08:37
super

wiktor188

18.03.2011 18:42
mniam mniam

Justyna88

15.11.2010 17:27
swietne

edyta44

12.11.2010 10:51
bardzo dobre

anja3107

29.10.2010 21:02
przepyszne

iwa643

29.10.2010 08:35
super pomysł

Margo1

29.10.2010 07:28
lubię takie

edyta51

28.10.2010 21:28
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat