Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki zapiekane z wędzoną rybą

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 12 szt.
cebula biała 1 szt.
groszek konserwowy 1/2 puszki
ryba wędzona 10 dag
natka pietruszki 1 pęczek
śmietana kremówka 1/3 szklanki
sól i pieprz do smaku
jajko 2 szt
oliwa 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki zapiekane z wędzoną rybą

Wykonanie:
Ziemniaki obrać, ściąć czapki, wydrążyć środki, zalać wrzącą osoloną wodą i gotować przez 10 minut- następnie odcedzić. Jajka ugotować na twardo, obrać i posiekać razem z cebulą. Wymieszać z groszkiem, wędzoną rybą, posiekaną natką pietruszki, przyprawić do smaku i wymieszać. Przygotowanym farszem napełnić ziemniaki, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, skropić oliwą. Piec w temperaturze 180 stopni około 40 minut, pod koniec pieczenia zalać śmietanką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SzczyptaChili 13.07.2017 22:52
Zapiekane ziemniaki zawsze są pyszne ale przyznam że z wędzoną rybą , nawet w ogóle z rybą nie robiłam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak