Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki zapiekane z kukurydzą i cebulą w śmietanie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

śmietana do zup i sosów
ziemniaki ok. 70dag
cebula 2
szczypiorek
mąka
kukurydza

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki zapiekane z kukurydzą i cebulą w śmietanie

Kroki postępowania

1
Ziemniaki ugotować na w pół twarde w osolonej wodzie i odcedzić. Kukurydzę ugotować.
Krok 1 - Ziemniaki zapiekane z kukurydzą i cebulą w śmietanie foto
2
Cebule pokroić w pióra i zeszklić na oleju. Oprószyć łyżką mąki. Wymieszać.
Krok 2 - Ziemniaki zapiekane z kukurydzą i cebulą w śmietanie foto
3
Zalać szklanką śmietany i poddusić.
Krok 3 - Ziemniaki zapiekane z kukurydzą i cebulą w śmietanie foto
4
Naczynie wysmarować masłem. Ułożyć ziemniaki. Posypać kukurydzą (odciąć nożem ugotowane ziarna). Całość zalać sosem, posypać szczypiorkiem i wymieszać.
Krok 4 - Ziemniaki zapiekane z kukurydzą i cebulą w śmietanie foto
5
Zapiec ok. pół godz. w 200stopniach.
Krok 5 - Ziemniaki zapiekane z kukurydzą i cebulą w śmietanie foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wedith1 09.09.2012 21:40
Proste i smaczne - to lubię:)
fijolek91 03.09.2012 17:14
smaczne:)
anja3107 03.09.2012 12:22
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak