Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki zapiekane z bazylią

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
jogurt naturalny 350 ml
bazylia świeża 2 łyżeczki
czosnek 1 ząbek
masło 2 łyżki
szczypiorek siekany 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
ser żółty 1/2 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki zapiekane z bazylią

Obrane ziemniaki pokroić w kostkę i ugotować na półmiękko w osolonej wodzie. Czosnek rozetrzeć z solą, bazylię drobno posiekać, dodać do jogurtu, zmiksować. Ziemniaki włożyć do naczynia żaroodpornego posmarowanego masłem, zalać jogurtem, oprószyć pieprzem i posypać tartym serem. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Zapiekać około 30 minut w temp 180 stopni. Podawać posypane szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 16.08.2013 15:17
prosto i smacznie :)
Ewelina38 20.04.2013 15:04
danie zdecydowanie w moich smakach :)
barbara11561 09.06.2012 08:01
świetne,bardzo by mi smakowały
ankaryba 15.09.2011 13:59
przepyszne, uwielbiam!!
caroline1983 17.04.2011 11:03
Ekstra:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak