Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki z surówką i z paluszkami rybnymi

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 50 dag
pieprz 2 łyżeczka
sól 1 łyżeczka
ogórek sałatkowy 1 1
Kukurydza z Puszki 1 puszka
jabłko 2 2
marchew 3 3
olej 4 łyżka
cebula 2 2
ziemniaki 2.5 kg
paluszki rybne 4 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki z surówką i z paluszkami rybnymi

SURÓWKA;
Kapustę wycisnąć oraz pokroić. Marchewki i jabłka obrać i zetrzeć na tarce. Obraną cebulę pokroić w kostkę. Dodać ogórka i kukurydzę. Wszystko wymieszać. Dodać pieprz, sól do smaku dodać i olej. Wymieszać.
ZIEMNIAKI:
Obrane i umyte ziemniaki ugotować do miękkości. Ugotowane ziemniaki włożyć na talerz. Podawać z surówką i smażonymi na patelni paluszkami rybnymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 11.02.2013 14:21
super;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak