Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki z Pulpetem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki
pulpety
warzywka
czerwona kapustka

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki z Pulpetem

Obieramy ziemniaki wrzucamy je do zagotowanej wody, solimy oraz dodajemy masełka. Gdy ziemniaki są miękkie odcedzamy je i dajemy na patelnię. Następnie dajemy mięso mielone (które wcześniej były zamrożone- wyciągamy je oczywiście parę godz przed robieniem obiadu) następne smażymy na patelni. (najlepiej smażyć je na margarynie) Jak zaczną się rumienić wlewamy do nich wodę oraz pól kostki rosołowej. I dusimy je przez ok 30 min pod przykrywką. Gdy mięso jest gotowe wrzucamy je do sosu(polecam pieczeniowy ciemny) i gotujemy przez ok 3 min. Na osobnej patelni smażymy warzywka (które można kupić gotowe smażymy je na oleju) przez ok 10 min. Na ziemniaki dodajemy pulpecika, sos oraz warzywka na patelnię oraz możemy dodać ogórka czy surówkę z czerwonej kapustki :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 18.11.2010 21:23
obiad jak z restauracji

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak