Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki z piekarnika z masłem czosnkowym i koperkiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
masło 0.5 kostki
czosnek 4 ząbki
koperek 3-4 łyżki
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki z piekarnika z masłem czosnkowym i koperkiem

Kroki postępowania

1
Ziemniaki obieramy, myjemy i suszymy na sitku.
Krok 1 - Ziemniaki z piekarnika z masłem czosnkowym i koperkiem foto
2
Nożem nacinamy ziemniaki.
Krok 2 - Ziemniaki z piekarnika z masłem czosnkowym i koperkiem foto
3
W miseczce łączymy ze sobą masło, przeciśnięte ząbki czosnku oraz koperek.
Krok 3 - Ziemniaki z piekarnika z masłem czosnkowym i koperkiem foto
4
Masło czosnkowo-koperkowe wkładamy w nacięcia ziemniaków. Ziemniaki wkładamy do foli- po 2-3 sztuki.
Krok 4 - Ziemniaki z piekarnika z masłem czosnkowym i koperkiem foto
5
Folią owijamy ziemniaczki i układamy na blaszce. Wkładamy do piekarnika.
Krok 5 - Ziemniaki z piekarnika z masłem czosnkowym i koperkiem foto
6
Ziemniaczki pieczemy 45-50 minut w 180 stopniach . Po upieczeniu wyciągamy z foli i serwujemy. Smacznego:)
Krok 6 - Ziemniaki z piekarnika z masłem czosnkowym i koperkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kornelcia 09.07.2014 23:33
smaczny dodatek do obiadu
jasiek 08.07.2014 14:35
wspaniały dodatek
molanka 08.07.2014 13:59
pysznie wyglądają
Christopher 08.07.2014 13:04
Smaczne kartofelki.
w mojej kuchni 08.07.2014 12:22
takie jedzonko to bardzo lubię...
Lidzia 08.07.2014 12:09
Takie lubię.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak