Ziemniaki z piekarnika

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    6 szt
  • masło

    4 łyżki
  • jaja

    6 szt
  • cukier

    9 łyżek
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    9 łyżek
  • śmietana

    3/4 szkl
  • Soda oczyszczona Prymat

  • sól

  • skórka z cytryny

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki ugotować, obrać i zmielić. Masło utrzeć, dodać ziemniaki, żółtka, sól, cukier, skórkę startą z cytryny, bułkę tartą i śmietanę. Białka ubić na sztywno i połączyć z masą. Przełożyć do brytfanki i zapiec w nagrzanym piekarniku.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
RenataZ-et 25.02.2012 17:36
smaczne
mirosława4 11.02.2012 16:32
ciekawe danie warte wypróbowania
IKrakowianka 05.01.2012 19:51
pyszne!!
barbara11561 19.12.2011 07:18
też lubię takie pyreczki
Monika193 05.12.2011 23:34
super
Wafelek2601 28.11.2011 00:52
bardzo takie lubię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat