Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki z patelni z kremem serowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki młode 1 kg
groszku 300 g
pęczek młodej cebulki
żółta papryka 1 szt
KOTLETY WIEPRZOWE 4 szt
margaryny 3 łyżki
serka topionego 200 g
mąki ziemniaczanej 1 łyżka
pęczek szczypiorku
bulion 1/4 litra
papryka czerwona 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki z patelni z kremem serowym

1) Ziemniaki obrać.Oczyszczoną cebulę pokroić w plastry. Paprykę przepołowić, po usunięciu gniazd nasiennych umyć i pokroić w paski. Kotlety również pokroić w paski.
2) Ziemniaki obsmażyć na margarynie na złoty kolor.
3) Kolejno podsmażyć mięso, paprykę i cebulę, a następnie odstawić w ciepłe miejsce. Do głębokiej patelni wlać bulion, dodać serek topiony, zagotować, stale mieszając, zagęścić mąką ziemniaczaną.
4) do bulionu wsypać groszek, podsmażone mięso i warzywa, całość dusić ok 5 min. Umyty i osuszony szczypiorek posiekać i dodać do potrawy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aginaa 30.09.2010 10:37
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak