Ziemniaki z parowaru

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniak

    1 kg
  • czosnek

    2 ząbki
  • sól

    1 łyżeczka
  • Przyprawa do ziemniaków i frytek Prymat

    2 łyżeczki
  • masło

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać, opłukać i pokroić w talarki. Posypać solą, pieprzem, przyprawą do ziemianków. Na siteczku parowaru położyć rozgniecione ząbki czosnku.
Gotować na parze przez 30-40 minut. Podawać z dodatkiem masła (które pod wpływem temperatury ziemniaków się roztopi.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
babcia 05.11.2012 21:39
super
babcia 05.11.2012 21:39
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat