Ziemniaki z masełkiem czosnkowym z parowaru

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    1 kg
  • masło

    2 łyżki
  • czosnek

    2 ząbki
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Czosnek zmiażdżyć, wymieszać z czosnkiem. Ziemniaki umyć, obrać, przekroić na krzyż, włożyć po trochu czosnkowego masła do każdego ziemniaka, oprószyć lekko solą i pieprzem. Ustawić w naczyniu parowaru i gotować ok. 15-20 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
aisza1 31.03.2013 14:09
wyglądają apetycznie
Małgorzata113 11.08.2011 19:24
świetny przepis
gosia47-47 11.08.2011 19:13
o dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat