Ziemniaki z kważnym mlekiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki młode

    1 kg
  • maślanka

    1 litr
  • masło

    50 gram
  • sól

    1 łyżka
  • oliwa

    50 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu kroimy delikatnie na grube 2 cm plastry.

Kładziemy na rozgrzaną patelnie z oliwą i smażymy po 5-10 minut z każdej strony. Na koniec dodajemy masło i podajemy na talerzu ze szklanką maślanki. Najlepsza maślanka do tego to milko.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
rakow2 29.06.2011 17:43
dobre na upalne dni i smaczne
Marta98 04.01.2011 20:12
apetyczne
iknkirke 12.12.2010 19:06
pycha
Ewa109 23.11.2010 22:51
Pychotka:)
agata1722 10.10.2010 16:15
super uwielbiam takie jedzenie najczęściej latem

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat