Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki z kominka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 4 sztuki
kminek Prymat 1 opakowanie
Sól morska jodowana Prymat w młynku 1
masło
folia aluminiowa

Porada

Jeżeli chcemy przypieczone, ziemniaki powinny być przynajmniej 10 minut w ogniu.

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki z kominka

Ziemniaki wyszorować. Wybrać twarde i zdrowe ziemniaczki. Ilość dobrać do apetytu. Ziemniaki dosyć mocno ponacinać. Większe ziemniaki przeciąć na pół. Posypać solą i kminkiem. Opcji bardziej kalorycznej można dodać masło. Ziemniaki zawinąć w folię aluminiową. Włożyć do kominka. Piec około 30 minut. Po upieczeniu ziemniaki wyjąć z kominka. Wyjąć ziemniaczki z folii. Ziemniaczki podawać np. z twarogiem, masełkiem według uznania.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak