Ziemniaki z kominka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    4 sztuki
  • kminek Prymat

    1 opakowanie
  • Sól morska jodowana Prymat w młynku

    1
  • masło

  • folia aluminiowa

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki wyszorować. Wybrać twarde i zdrowe ziemniaczki. Ilość dobrać do apetytu. Ziemniaki dosyć mocno ponacinać. Większe ziemniaki przeciąć na pół. Posypać solą i kminkiem. Opcji bardziej kalorycznej można dodać masło. Ziemniaki zawinąć w folię aluminiową. Włożyć do kominka. Piec około 30 minut. Po upieczeniu ziemniaki wyjąć z kominka. Wyjąć ziemniaczki z folii. Ziemniaczki podawać np. z twarogiem, masełkiem według uznania.
miodunka
Jeżeli chcemy przypieczone, ziemniaki powinny być przynajmniej 10 minut w ogniu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat