Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki z fasolką i jajkiem przepiorczym w koszulce

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 3 garście
ziemniaki ugotowane 4 szt
jajka przepiórcze 2 szt
masło klarowane 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
Sól himalajska różowa drobnoziarnista jodowana Prymat 3 szczypta do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat 3 szczypty
cukier 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki z fasolką i jajkiem przepiorczym w koszulce

Ziemniaki z dnia poprzedniego ugotowana tłuczemy i przysmażamy na suchej teflonowej patelni.

Fasolkę gotujemy w osolonej i osłodzonej wodzie a"ldente, odcedzamy, studzimy i wrzucamy na patelnię na masło klarowane z odrobiną bułki tartej, przesmażamy ok 5-7min.

Wodę na jajko gotujemy z octem i solą, gdy zacznie wrzeć, wrzucamy jajko, wcześniej rozbite do szklaneczki, mieszamy tworząc wir i gotujemy ok 2min, bo przepiórcze są bardzo malutkie.

Ziemniaki wykładamy na talerz, u mnie foremka w kształcie serca, taka do ciasteczek, na ziemniaki dajemy fasolkę, a na koniec jajeczko, całość oprószamy solą i pieprzem i podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 22.01.2017 17:16
fajna propozycja :-)
Wiktoria29 20.01.2017 16:21
fajne danie
Iwusia 19.01.2017 21:27
ale bym zjadła takie danie
agaK. 19.01.2017 18:25
Niby proste składniki a wygląda bardzo efektownie.
Konczi 19.01.2017 17:29
pysznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak