Ziemniaki z fasolą na ostro

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    5 szt.
  • papryka czerwona

    2 szt.
  • cebula biała

    1 szt
  • fasola czerwona z puszki

    1 puszka
  • pomidory

    3 szt
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1/2 łyżeczki
  • papryka ostra mielona

    1/2 łyżeczki
  • tymianek Prymat

    1/2 łyżeczki
  • sól do smaku

  • olej

    4 łyżki
  • tymianek

    świeży
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wykonanie:
Ziemniaki obrać i pokroić w grubą kostkę. Cebulę pokroić w grube pierścienie i zeszklić na oleju. Dodać ziemniaki, mielona paprykę i smażyć przez 5 minut. Następnie podlać wodą, posolić, dodać pokrojona paprykę i obrane ze skórki pomidory i dusić do miękkości ziemniaków. Na koniec dodać odsączoną fasolę, ozdobić świeżym tymiankiem i podawać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
wyattearp 19.08.2016 19:52
rewelacyjne
sezamek 19.08.2016 19:29
smaczne danie
cukiereczek 19.08.2016 17:32
sycąca,smaczna
Agnieszka-87-25 19.08.2016 16:05
smakowity obiad
Pani Domu 19.08.2016 13:44
smaczne danie
AZgotuj 19.08.2016 10:57
przepyszne:)
Edith85 19.08.2016 10:16
Suuuuper :-) coś dla mnie
Wacław 19.08.2016 10:14
pyszne ,konkretne danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat